Önkéntes mentorokat keresünk migráns és menekült hátterű résztvevőink mellé!

Szívesen ismerkednél hazánkban élő bevándorlókkal, menekültekkel? Érdekel a történetük, élethelyzetük? Esetleg van arról tapasztalatod, hogy milyen érzés külföldön megtalálni a helyed? Van kedved segíteni? Újraindul mentorprogramunk!

Tovább

Szavazz ránk!

Szeretnénk létrehozni egy közösségi házat, ami otthont tud adni a MiraInterkulturális közösségnek.  Szeretnénk egy teret, ahol végre kényelmesen elférnek a magyar- angol – arab és fárszi órák, ahol van kellő terünk interkulturális képzésekre, ahol van egy saját konyhánk, így tudunk közösen, külföldiek és magyarok főzni, találkozni, beszélgetni, ahol helyet kap a sakk-klub, otthonra találnak kreatív workshopok, a jóga óra és a futball-filmklub is. Ahol különösebb szervezés nélkül, helyben tudnak találkozni különböző emberek, különböző kultúrákból, és a találkozásokból inspiráló, új ötletek születhetnek. És ahol vendégül láthatunk másokat, és mások is megismerhetik, milyen is egy interkulturális közösség élete. Kell egy hely – és ehhez kellenek szavazatok. Ha szerintetek is jó lenne egy ilyen hely, akkor szavazzatok ránk! http://www.erstehiggymagadban.hu/palyazat/mira-interkulturalis-haz-1061  

Sakk-találkozó: december 4-én

Szeretettel várunk mindenkit, gyerekeket és felnőtteket is az Artemisszióban elsőként megrendezésre kerülő sakk-találkozón! A házigazdák: Etienne Lopez és Ibrahim El-Saleh. További információ és regisztráció: terez.pataki@artemisszio.hu

Városi játék a jövőnkkel

Novemberben ismét játszottunk a jövőnkkel: egy képzeletbeli, jövőbeni jövőben eljátszottunk annak a lehetőségével, milyen lenne /lesz a világunk, ha semmi nem változik, minden marad a régiben, és hagyjuk a dolgokat “kivirágozni” szabadjára, ha hagyjuk, hogy minden úgy folytatódjon, ahogyan most van, amennyiben a mostani helyzetet kezdetinek tekintjük.

Tovább

Walnut party

Fotóválogatás a novemberi főzős programunkról: egy nagyobb dió-adománynak köszönhetően diós ételeket készítettünk: francia salátákat és marokkói süteményeket, valamint készítettünk egy hagyományos, Horváth Ilona féle diótortát is az egyik születésnapos Mira résztvevőnek.

FARE Action Weeks Football Tournament 2017

We are happy to announce that our MIRA Artemisszió F.C. took part in FARE Action Weeks Football Tournament.

Tovább

(English) Film Screening: HUKKLE (2002)

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Amerikai Angol nyelvű változata van.

(English) Football Championship

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Amerikai Angol nyelvű változata van.

Exploring the Unexpected – Creative workshop series for Women

Az „Exploring the Unexpected” egy alkotó műhelysorozat nőknek. Közös gondolkodás és szabad kísérletezés, szokatlan matériákkal, egy nyitott és kreatív térben. Lesz festés és rajzolás, tépkedés és ragasztás, építkezés és rombolás, vezetetten és mégis, szabadon. Mindez egy olyan környezetben, amiben az ítélkezésre való késztetésünket mind otthon hagytuk. A workshopon való részvétel semmilyen előképzettséget, vagy nyelvtudást nem igényel. A workshop nyelve angol és magyar lesz, egyszerre. 

Tovább

Papírsárkány készítő workshop és közös sárkányfesztiválozás

Az Artemisszió Alapítvány közösségi életében nagy hagyománya van a papírsárkány készítésnek, és a közös reptetésnek.  Így arra gondoltunk, hogy az idei VII. Zebegényi Sárkányfesztiválon együtt veszünk részt, és közösen készítjük el a sárkányainkat!

Tovább