Szívesen ismerkednél hazánkban élő bevándorlókkal, menekültekkel? Érdekel a történetük, élethelyzetük? Esetleg van arról tapasztalatod, hogy milyen érzés külföldön megtalálni a helyed? Van kedved segíteni? Újraindul mentorprogramunk!

A mentorálás során a mentor és a mentorált egy közösen kitűzött cél érdekében dolgozik együtt: legyen az a magyar nyelv gyakorlása, továbbtanulási lehetőségek feltérképezése, Budapest jobb megismerése, mindennapi, praktikus dolgokban való eligazodás, vagy egyszerűen a magyar kultúrával, az itteni élettel, szokásokkal, furcsaságokkal kapcsolatos kérdések megválaszolása. A cél az, hogy a találkozások révén az itt élő bevándorlók, menekültek jobban tudjanak kapcsolódni a környezetükhöz, és sikeresebben be tudjanak illeszkedni magyar társadalomba.

A mentorálás rendszeres találkozások révén valósul meg: mind a rendszerességnek (heti egy alkalom), mind pedig a személyes találkozásnak fontos szerepe van a folyamatban, így azt szeretnénk kérni, hogy csak abban az esetben jelentkezz, ha valóban rá tudod szánni a mentoráltadra ezt az időt. A mentorprogram a Mira közösségi program részeként valósul meg, ami azt jelenti, hogy a mentorprogram mellett mind a mentorok, mind pedig a mentoráltak számára lehetőség nyílik részt venni programokon, képzéseken, kirándulásokon, ami mindkét fél számára segíti egyrészt egymás megismerését, másrészt pedig a közösség életébe való bevonódást.

A mentorprogramba való bekerülés feltétele egy kétnapos képzésen való részvétel, melynek dátuma március 2-3., helyszíne Budapest. A képzésen a részvétel ingyenes.

A jelentkezési lapot ezen a linken érhetitek el február 20-ig, a jelentkezési határidőig: https://goo.gl/forms/p1pesS0revK16P0G2

A mentorképzésre a résztvevőket úgy válogatjuk be, hogy életkor, nem, tapasztalatok, beszélt nyelvek és érdeklődési kör alapján egy minél változatosabb, és sokszínűbb csoportot hozzunk létre.

A képzésre való bekerülésről február 23-ig adunk visszajelzést.

További információ a terez.pataki@artemisszio.hu e-mail címen, vagy a 06704117135-ös telefonszámon kérhető.