MIT KÍNÁL A MIRA? LÁTOGATÓKNAK TAGOKNAK
 izgalmas programokat
sokszínű és nyitott közösséget,érdekes emberekkel 
szakmai beszélgetéseket – aktuális témákról,
hosszú távú folyamatokban vehetsz részt
kiléphetsz a komfortzónádból
inspirációt
tanulhatsz magadról: kiderül, hogy bírod a felelősséget, a kihívást, az újdonságot, 
megtudhatod, milyen segítő vagy
tanulhatsz másokról: más kultúrákról,életekről, sorsokról, stratégiákról
tágul a horizont, tágulnak a lehetőségek,új világokba, életekbe nyerhetsz betekintést
tehetsz azért, hogy összetartóbb legyen a társadalmunk, és hogy egy jobb világban éljük

 

Mentorprogram

Célunk, hogy a hazánkban élő bevándorlók és menekültek, éppen úgy, mint a nehezebb körülmények között élő, kevesebb eséllyel induló fiatalok könnyebben megtalálják a helyüket. Ehhez fontos, hogy legyenek olyan kapcsolataik, amelyek építőek, támogatóak, és segítik őket céljaik megvalósulásában. A mentorprogram részeként a mentorok heti rendszerességgel találkoznak a mentoráltjukkal, és a közösen meghatározott célok mentén haladnak előre – a haladáshoz sokszor a közös séta, beszélgetés, az együtt tanulás, vagy éppen a társasjáték vezet.

Kipróbálnád magad mentorként? Gyere, ha szívesen mentorálnál itt élő külföldieket, vagy olyan fiatalokat, akik többre szeretnék vinni, mint a környezetük, ahonnan jönnek. 

A mentorok olyan helyiek, magyarok és külföldiek, akik helyzeti előnyüknél fogva otthon vannak itthon. Tudják, mit hogyan lehet elintézni, például megtalálni a megfelelő szakorvost, nyitni egy bankszámlát, vagy beiratkozni óvodába. Tudják, hogy mik a jó helyek, hol lehet gitározni tanulni, és hogyan lehet eljutni Pestről Budára. Mindemellett szeretnek beszélgetni! 

A mentorprogramba való bekerülés feltétele egy képzésen való részvétel, amit min. 15 fő jelentkező esetén indítunk.

 ÉRDEKEL

Tanulóprogram

Egy sokszínű közösség lehetőséget kínál magyar, angol és más idegen nyelv közös gyakorlására. A mira! tagjai között vannak hosszabb-rövidebb ideje itt élő külföldiek, és a táborból frissen kikerült menekültek is. Beilleszkedésük sikerességében kulcsfontosságú, milyen gyorsan és hatékonyan tanulnak meg magyarul, vagy adott esetben angolul.
Az önkéntes tanároknak min. 15 fő jelentkező esetén felkészítő képzést tartunk, és rendszeres tapasztalatcserére adunk lehetőséget. A siker számunkra nem feltétlenül a nyelvvizsga, hanem az, hogy a diákok jobban és magabiztosabban ki tudják fejezni magukat, és ennek eredményeként munkát is találnak, vagy jobban megállják a helyüket az iskolában.

 

ÉRDEKEL

Lezser time

Lunch break

Képzelj el egy rendhagyó vacsorát, ahova kivételesen nem a barátaidat hívod el, hanem másokat. Menekülteket, bevándorlókat, vagy egyszerűen csak olyan embereket, akikkel amúgy soha nem találkoznál. Kérdezz, ismerkedj, lepődj meg! És egyetek egy jót. A receptet Ti hozzátok, a szervezést mi álljuk.

Living room
Rendszeresen szervezünk beszélgetéseket, filmklubot, tematikus esteket, ahol közösen tanulhatunk egymás kultúrájáról, és beszélgetünk a világról, ami körülvesz minket. mira! tagként részt vehetsz ezeken a programokon, és ha ötleted van, lehetsz kezdeményezője, alakítója is a programoknak, és a közös terünknek.

Sufnituning
Minden, ami nem fért el sem a konyhában, sem a nappaliban, itt kap helyet: kézműves foglalkozások, közös városfelfedező túrák, és persze, futball. Az, hogy milyen foglalkozásokat, műhelyeket szervezünk, tőletek függ. A mira! közösségben mindannyian hozzáteszünk valamit a közöshöz. Gondolj merészet, és ne félj kézbe venni a csipkéző ollót és a ragasztót!

ÉRDEKEL

 

Látogatóknak

Foglalkoztat a mira! gondolata, de előbb megnéznéd közelebbről, mielőtt csatlakoznál? Esetleg nincsen időd hosszabb távú folyamatokban elköteleződni? Rendszeresen szervezünk olyan közösségi eseményeket, amelyek a szélesebb publikum számára is nyitottak. Nézz be hozzánk, ismerkedj meg velünk!

ÉRDEKEL