MIT KÍNÁL A MIRA? LÁTOGATÓKNAK TAGOKNAK
 izgalmas programokat
sokszínű és nyitott közösséget,érdekes emberekkel 
szakmai beszélgetéseket – aktuális témákról,
hosszú távú folyamatokban vehetsz részt
kiléphetsz a komfortzónádból
inspirációt
tanulhatsz magadról: kiderül, hogy bírod a felelősséget, a kihívást, az újdonságot, 
megtudhatod, milyen segítő vagy
tanulhatsz másokról: más kultúrákról,életekről, sorsokról, stratégiákról
tágul a horizont, tágulnak a lehetőségek,új világokba, életekbe nyerhetsz betekintést
tehetsz azért, hogy összetartóbb legyen a társadalmunk, és hogy egy jobb világban éljük

 

Mentorprogram

A mentorálás során az önkéntes mentor és a mentorált egy közösen kitűzött cél érdekében dolgozik együtt: legyen az a magyar nyelv gyakorlása, Budapest jobb megismerése, mindennapi, praktikus dolgokban való eligazodás, vagy egyszerűen a magyar kultúrával, az itteni élettel, szokásokkal, furcsaságokkal kapcsolatos kérdések megválaszolása. Így a közös munkát sokszor úgy lehet elképzelni, hogy sétálnak, beszélgetnek, tanulnak, vagy éppen társasoznak. A cél az, hogy a találkozások révén az itt élő bevándorlók, menekültek jobban tudjanak kapcsolódni a környezetükhöz, és sikeresebben be tudjanak illeszkedni magyar társadalomba. Az önkéntes mentorok olyan helyiek, magyarok és külföldiek, akik helyzeti előnyüknél fogva otthon vannak itthon. Tudják, mit hogyan lehet elintézni, például megtalálni a megfelelő szakorvost, nyitni egy bankszámlát, vagy beiratkozni óvodába. Tudják, hogy mik a jó helyek, hol lehet gitározni tanulni, és nyitottak az újra.

Kipróbálnád magad mentorként? A mentorprogramba való bekerülés feltétele egy képzésen való részvétel, amit min. 15 fő jelentkező esetén indítunk.

 

 ÉRDEKEL

Tanulóprogram

A MIRA tagjai között vannak hosszabb-rövidebb ideje itt élő külföldiek, és újonnan érkezett menekültek is. Beilleszkedésük sikerességében kulcsfontosságú, milyen gyorsan és hatékonyan tanulnak meg magyarul. Az önkéntes tanároknak min. 15 fő jelentkező esetén felkészítő képzést tartunk, és rendszeres tapasztalatcserére adunk lehetőséget. A siker számunkra nem feltétlenül a nyelvvizsga, hanem az, hogy a diákok jobban és magabiztosabban ki tudják fejezni magukat, és ennek eredményeként munkát is találnak, vagy jobban megállják a helyüket az iskolában.

Emellett egy sokszínű közösség, ahol egymástól tanulunk, lehetőséget kínál a magyar mellett angol, és más idegen nyelvek (arab, fárszi, francia, spanyol) közös gyakorlására kiscsoportban, és a nyitott Tandem esteken.

A nyelvgyakorlás mellett önkénteseink KRESZ-vizsgára is segítenek felkészülni.

 

ÉRDEKEL

Közösség

MiraDoor

Mert kell egy tér —- Az Open Doors tagjaival közösen működtetjük a MiraDoort, a közösségi terünket. Rendszeresen szervezünk beszélgetéseket, filmklubot, tematikus esteket, társasjátékesteket, ahol közösen tanulhatunk egymás kultúrájáról, és beszélgetünk a világról, ami minket körülvesz. A MiraDoor ad otthont a közös ünnepeknek, a Perzsa Újévnek, a tavasz megünneplésének, és a karácsonynak. Egy kreatív tér, ami találkozásoknak és tanulásnak ad teret. A programok nyitottak, és mi is azok vagyunk: ha ötleted van, lehetsz kezdeményezője, alakítója is a közös programoknak.

 

Mira Football TeamMIRA FC

Reza Sayed Mustafa vezetésével 2017 óta heti rendszerességgel edz futballcsapatunk. 2019-ben kerületi bajnokságon vettünk részt. Várjuk további kihívóinkat, akik szívesen játszanának a csapattal!

A foci mellett az Adnijóga csapatának tagjai tartanak heti rendszerességgel jógát a MiraDoorban a MIRA tagjainak.

 

 

 

Persian DinnerTaste Mira!

A Taste Mira! egy közös főzésekből, különleges vacsorákból és (főzési) tanulási lehetőségből álló eseménysorozat. Lakáséttermünkben ételeken keresztül ismerkedhetsz meg különböző kultúrákkal, személyes történeteket hallhatsz, új recepteket tanulhatsz, és valódi interkulturális élményben lehet részed. Szeretnél helyet foglalni? Ez az esemény egy adománygyűjtő lehetőség számunkra. A hozzájárulásoddal támogatni tudjuk a MIRA közösség tagjait, akik főznek nektek, valamint fenn tudjuk tartani közösségi terünket, a MiraDoort.

Creative Hub

Az Open Doors tagjaival közös kezdeményezés, aminek keretében a közösségünk tagjait kérjük fel kreatív workshopok megtartására – ehhez a támogatást, a szervezést mi adjuk. A Creative Hub-ban elfér egymás mellett az afgán sárkányrepülő készítés, a szövés, batikolás, az iráni, egyiptomi motívumok, sőt, ezek fúziója is – mert a sokszínűség inspirál.

ÉRDEKEL

 

Látogatóknak

Foglalkoztat a mira! gondolata, de előbb megnéznéd közelebbről, mielőtt csatlakoznál? Esetleg nincsen időd hosszabb távú folyamatokban elköteleződni? Rendszeresen szervezünk olyan közösségi eseményeket, amelyek a szélesebb publikum számára is nyitottak. Nézz be hozzánk, ismerkedj meg velünk!

ÉRDEKEL